Lid worden van de coöperatieve

Bandeau-turquoise

Sequence-magasin-test64

Word lid van BEES coop, de coöperatieve en participatieve supermarkt.

Niets is eenvoudiger dan mee te stappen in het avontuur en samen met ons het BEES project uit te bouwen.  We nodigen jullie uit om een informatie vergadering bij te wonen – de data zijn terug te vinden op de site. –  Daarna kan je je inschrijven op ‘aandelen’ van de coöperatieve. Dit zijn de verschillende mogelijkheden:

Bandeau-orange

Wil je je boodschappen doen bij BEES coop van zodra de supermarkt zijn deuren opent ? Wordt dan

klant coöperant

(aandeel  A – aandeel van een gebruiker fysieke persoon)

elephant-courses00000
camion
Assemblee
  • We nodigen je uit om 100€ te investeren, hetgeen overeenkomt met 4 aandelen in de coöperatieve. Als je de middelen hebt, aarzel dan niet om meteen aandelen te kopen voor het maximum bedrag van 5.000,00 €. Het gaat om een eenmalige en terugbetaalbare investering [bekijk hier de statuten] die onontbeerlijk is om het kapitaal van de coöperatieve te verzamelen en het project op te bouwen. Er is geen financieel rendement op de investering, want de coöperatieve heeft geen winstgevend doel voor ogen.
  • Je engageert je om, vanaf de opening voorzien eind 2016, 3 uur elke 4 weken deel te nemen in de werking van de coöperatieve. Je wordt dan kassier(ster), logistiek medewerker, sorteerder, etc. Tijdens de algemene vergaderingen van BEES coop, neem je deel aan de beslissingen en strategieën van de coöperatieve.
  • De financiële investering mag geen obstakel zijn om deel te nemen aan het BEES project. Indien het bedrag van 100,00€ je weerhoudt , dan nodigen we je uit om in te schrijven met een minimum van 25,00€. Je kan daarna nog extra aandelen kopen, indien je dat wenst.

Voor rechtspersonen (v.z.w.’s, p.v.b.a.’s etc) die de waarden van de coöperatieve delen, en meer wensen te weten over deelname aan het project : je kan contact opnemen met membre@bees-coop.be

Bandeau-turquoise

Je deelt de waarden van BEES coop, en je wenst de ontwikkeling van de coöperatieve te ondersteunen ? Wordt dan

ondersteunend coöperant

(Part C – ‘steun’ aandeel)

part-poulet-64
Assemblee
  • Je hebt de mogelijkheid om te investeren in aandelen van het type ‘C’, ter waarde van 250,00€ per aandeel, en met een maximum bedrag van 5.000,00€. De C-aandelen zijn bedoeld voor personen die de waarden van BEES delen en die wensen deel te nemen aan de ontwikkeling van de supermarkt, maar die geen boodschappen willen doen.
  • Er is geen financieel rendement op de investering, want de coöperatieve heeft geen winstgevend doel voor ogen.
  • Tijdens de algemene vergaderingen van BEES coop, neem je deel aan de beslissingen  en strategieën  van de coöperatieve.

Indien je BEES wenst te steunen en een bedrag van meer dan 5.000,00€ wenst te financieren, dan kan je een gift doen, en contact opnemen via contact@bees-coop.be

Indien je nog vragen hebt kan je onze FAQ raadplegen. Je ook meer te weten komen over  het financieel plan en de statuten van de vereniging.

Bandeau-jaune

De financieringen en investeringen van het geheel van coöperanten laat toe om het project op te bouwen en te laten functioneren.

Part Elephant_NEW
PART-BATIMENT

Publieke spaaroproep – BEES coop krijgt het label  Label FairFin

Je geld raakt aan je waarden
“Financité & FairFin – solidariteitslabel voor financiële producten

Logo_RVB_HD

De Brusselse écologische economische en sociale coöperatieve –  BEES coop cvba –    is erkend door de Nationale Raad van  de Coöperatie.

Ons kapitaal bedraagt minder dan 500.000 € over een periode van 12 maanden, en dit binnen de geldige Belgische wetgeving. Het maximum investeringsbedrag  per coöperant is begrensd tot 5.000,00 €. Lees onze FAQ op onze site voor de volledige informatie.

CNC_agree-250